Lojërat

Psikologu Tom Stafford shpjegon aarsyen pse loja Tetris është një ndër më tërheqëset në botë

Publikuar , 10 Qershor 2014
0
Psikologu Tom Stafford shpjegon aarsyen pse loja Tetris është një ndër më tërheqëset në botë

Të gjithë ne e kemi luajtur lojën e famshme Tetris dhe në shumicën e rasteve e kemi pasur të pamundur së pushuari luajtjen e saj. Një shkencëtar me emrin Tom Stafford nga Universiteti i Sheffield jep disa arsye shkencore përse kjo lojë është aq e dëshiruar dhe aq tërheqëse për njerëzit.

Sipas tij një ndër kënaqësitë më të mëdha që “përjeton” truri i njeriut është zgjidhja e detyrave të papërfunduara. Për 30 vjet me radhë njerëzit në të gjithë botën kanë harxhuar me miliona orë duke përshtatur forma të ndryshme në vendet boshe përkatëse të tyre.

Dr Stafford shpjegon se zgjidhja e lojës Tetris, i jep trurit një kënaqësi që mund të krahasohet me atë të një kruajtjeje ose një ledhatimi. (GameWorld Albanian)

Tags >

Tetris
Lajmet e fundit>