Lajme lojërash

Nintendo pret të shesë 5.5 milion Wii U në të gjithë botën deri në prill

Publikuar , 30 Tetor 2012
0
Nintendo pret të shesë 5.5 milion Wii U në të gjithë botën deri në prill

Kompania pret të shesë 5.5 milion njësi të kosolës së re të saj Wii U deri në fund të datës 31 mars 2013, një parashikim ky i bërë nga CVG në korrik, si dhe 5 milion njësi Wii.

Ndërkohë, kompania uli shitjet e pritura të saj të 3DS me 1 milion njësi, deri në 17.5 milion për vitin financiar. Sipas kompanisë shitjet e 3DS nuk kanë përmbushur parashikimet e brendshme në Nintendo, t.

Në prill pritej të sillte 230 miliardë yen (1.8£) nga të gjitha bizneset, por ky rezultat kapi vetëm rreth 10% të kësaj vlere (rreth 230 milion £).

Vija e fundit e Nintendo për 6 muajt në përfundim të shtatorit ishte 62 milion £ poshtë pritshmërisë, me shpjegimin e grupit: “Shitjet e Nintendo 3DS, harduer dhe softuer, ishin më të dobta jashtë kufijve se sa pritej”.

Në përgjithësi kompania humbi 220 milion £ gjatë 6 muajve, një goditje e rëndësishme por gjithsesi gjysma e saj humbi në të njëjtën periudhë vitin e kaluar.

Sa për 30 shtator, shitjet mbarëbotërore të 3DS janë 22.2 milion njësi. DS origjinale ka kaluar 152 milion, me Wii i cili mbylli në 100 milion shitje. (GameWorld Albanian)

Tags >

nintendo
Lajmet e fundit>