Lajme lojërash

Microsoft-i zbulon prototipet e Xbox One

Publikuar , 13 Korrik 2013
0
Microsoft-i zbulon prototipet e Xbox One

Microsoft-i ka paraqitur procesin e dizajnit dhe pamjen e prototipit për konsollën e ardhshme Xbox One.

Drejtori kreativ i Xbox, Carl Ledbetter, ka diskutuar udhëtimin deri tek pamja e fundit e konsollës si pjesë e një Konference e Bashkëpunëtorëve Mbarëbotërorë të Microsoft-it 2013, siç është raportuar nga Polygon. “Ne donim që ta bëjmë të thjeshtë dhe elegant dhe donim që ai të jetë i hartuar dhe i përshtatur, kështu që është tërësisht për cilësi,” tha Ledbetter. “Duke përdorur këto principe, ne filluam të dizajnojmë.”

Procesi u krye nga një skuadër prej 30 vetave, që krijonin skica fillestare, që më pas u kthyen në prototipe fizike. Këto modele më pas ishin vendosur në dhoma që nuk përdoren për t’i dhënë skuadrës një tregues se si pajisja duhet të duket së bashku me pajisjet e tjera elektronike.

“Dizajni që e shihni këtu,” tha Ledbetter, që paraqet njësinë përfundimtare të Xbox One, “ky është ku ne fillojmë të aplikojmë gjërat si shkëlqimin dhe pamja përfundon. Si duhet që të duket mostra e hapur? Si vjen përpara brendi? Si do ta bëjmë që fonti të duket në cilësi të lartë, si televizionet me cilësi të lartë në dhomat e ndejës së njerëzve?”

Drejtori kreativ zbuloi po ashtu që Microsoft-i krijoi më tepër se 200 prototipe për kontrolluesin e vet të ri të Xbox One, duke iu mundësuar përdoruesve që të dallojnë ndryshimet në minutë mes konfigurimeve të ndryshme. “Ne gjetëm që, kur njerëzit i vendosin këto në duart e tyre, mund të tregojnë ndryshimin mes një të 10-te të një milimetri në madhësi,” tha Ledbetter.

Xbox One është planifikuar që të dalë në shitje gjatë nëntorit. (GameWorld Albanian)

Tags >

Xbox One
Lajmet e fundit>