Lojërat

Kina bllokon Battlefield 4 për shkak të kërcënimit ndaj sigurisë kombëtare

Publikuar , 29 Dhjetor 2013
0
Kina bllokon Battlefield 4 për shkak të kërcënimit ndaj sigurisë kombëtare

Qeveria kineze ka bllokuar FPS-në e Electronic Arts të Battlefield 4 sepse ka përmbajtje që kërcënon sigurinë kombëtare, ka thënë ministri kinez i kulturës. The Wall Street Journal tregon që ky vendim nuk është për të ndikuar negativisht në biznesin e EA-së sepse publikuesi nuk e shet Battlefield 4 në Kinë. Bllokimi vjen pas një lëshimi të shtimit China Rising që mund të shkarkohet, që përmban katër harta për shumë lojtarë në Kinë.

Një kopje zyrtare e lajmërimit të ministrisë nuk është ende në dispozicion dhe një përfaqësues nga EA mohoi të komentojë. Javën e kaluar, një gazetë kineze kishte akuzuar Battlefield 4 për “zhvlerësim të fotografisë së Kinës” dhe “shtrembërim të të vërtetës në një përpjekje për të çorientuar personat e rinj.” Kina kishte hequr bllokimin e vet prej 13 viteve për konsolla gjatë shtatorit me formimin e një zone të re të lirë tregtare në Shangai. (GameWorld Albanian)

Lajmet e fundit>