Lajme lojërash

Historia e konsolave të videolojërave në Amerikë

Publikuar , 17 Dhjetor 2013
0
Historia e konsolave të videolojërave në Amerikë

1972: Magnavox Odyssey.

1976: Fairchild Video Entertainment System.

1976: RCA Studio II.

1977: Atari 2600.

1977: Bally Home Library Computer.

1978: Magnavox Odyssey 2.

1979: APF Imagination Machine nga APF Electronics.

1979: Intellivision nga Mattel.

1982: Coleco Industries\’ ColecoVision.

1982: Atari 5200.

1982: Emerson Arcadia 2001.

1982: General Consumer Electronics/Milton Bradley Vectrex.

1984: Nintendo Entertainment System.

1985: Halcyon nga RDI Video Systems.

1985: Sega Master system.

1986: Atari 7800.

1987: Action Max nga Worlds of Wonder.

1987: Atari XE Video Game System.

1987: TurboGrafx-16 nga Hudson Soft Co. dhe shtesa NEC Corp. 1988:TurboGrafx CD.

1988: Fillimi i Sega-s. 1994: Shtesa Sega CD.

1990: Neo Geo nga SNK Co. 1994: Shtesa Neo Geo CD.

1990: Super Nintendo Entertainment System.

1991: Philips CD-i.

1992: TurboDuo nga Hudson Soft Co. dhe NEC Corp.

1992: Tandy Memorex VIS.

1992: JVC Victor Wondermega i njohur ndryshe edhe si X-EYE.

1993: Pioneer LaserActive.

1993: 3DO Interactive Multiplayer nga Panasonic.

1993: Atari Jaguar. 1995: Shtesa Atari Jaguar CD.

1994: Sega Saturn.

1994: Sony PlayStation.

1995: Bandai Pippin nga Apple Computers dhe Bandai Digital Entertainment.

1996: Nintendo 64.

1998: Sega Dreamcast.

2000: NUON nga VM Labs Inc.

2000: Sony PlayStation 2.

2000: Nintendo GameCube.

2001: Microsoft Xbox.

2003: Sony PSX, ose PlayStation X.

2004: XaviX Interactive System ose XaviXPORT nga SSD Company.

2004: Digital Interactive Systems Inc.’s DIScover.

2005: Microsoft Xbox 360.

2005: ZAPiT Game Wave nga ZAPiT Games.

2006: Nintendo Wii.

2006: Sony PlayStation 3.

2008: EVO Smart Console nga Envizions Computer Entertainment.

2013: Ouya

2013: Sony PlayStation 4

2013: Microsoft Xbox One

Tags >

lojëra
Lajmet e fundit>