Lojërat

Ballmer thot se Kinect do të debutojë edhe për PC

Publikuar , 08 Janar 2011
0
Ballmer thot se Kinect do të debutojë edhe për PC

Shefi ekzekutiv i Microsoft ka konfirmuar se Kinect do të paraqitet brenda një periudhe kohore të caktuar edhe për PC, këtë ai e ka konfirmuar edhe në CES gjersa shpjegonte rolin e Kinect për Xbox 360.

Sistemi i ri i kontrollimit të lojërave me gjeste për Xbox 360, Kinect është një produkt invoativqë ka tërhequr vëmendjen e shumëkujt. Deri tani nuk ka pasur ndonjë koment rreth asaj nëse do të bëjë debutimin edhe për PC por BBC më në fund ka arritur që të konfirmojë gjërat duke marrë fjalën nga vet udhëheqësi i Microsoft, Steve Ballmer.

Kur u pyet nga BBC nëse kompania ka plane që të paraqes Kinect-in për PC, Ballmer tha se kjo do të ndodhë me kohë. “Ne do të përkrahim këtë në një mënyrë formale gjatë një kohe të caktuar dhe ne duhet të bëjmë edhe një paralajmërim formal rreth kësaj, të cilin patjetër që do ta bëjmë”.

Ballmer gjithashtu foli rreth asaj se çka synon Kinect. “Ne sigurisht filluam me Xbox, që është konzolat numër një për lojëra në shumë shtete dhe në këtë faze ne jemi shumë të lumtur reth kësaj. Megjithatë ne po tentojmë dy gjëra të reja: ne po provojmë të kalojmë përtej lojërave duke arritur në një fazë të përfshirjes së rrjeteve sociale, filmave, muzikës, e shumëçka tjetër, dhe duke synuar g gjithashtu që të përfshijmë tërë familjen jo vetëm gejmerin tradicional”. /pcworldalbanian

Lajmet e fundit>